Slechte ontvangst RTL4

In ons vorige huis kwam RTL 4 niet zo goed door. Je kon er op zich nog wel naar kijken, maar het beeld was behoorlijk gruizig. Niet dat ik nu heel vaak naar RTL4 kijk, maar Boulevard of X-factor vind ik op z’n tijd toch wel erg leuk. Het was te doen.

Totdat we verhuisden naar 300 meter verderop. De eerste avond dat we televisie keken, bleek RTL4, zo mogelijk, NOG slechter door te komen. Eigenlijk komt het er op neer dat je er niet naar kunt kijken zonder enorme hoofdpijn te krijgen. Het is alsof je naar een sneeuwstorm kijkt, waar soms wat mensen door heen aan het dansen zijn. Gezichtsuitdrukkingen kun je helemaal vergeten.

Toch probeerde ik elke vrijdagavond naar X-factor te kijken. En na een tijdje raak je best gewend aan het beeld en weet je ook wie je eigenlijk zou moeten zien (helemaal rechts zat Gordon, dus helemaal links moet Eric van Tijn wel zijn…)

De finale van X-factor kwam in zicht en ik had het erover met vriendin M. ,die zei dat je misschien wel online kon kijken. Ja, wat stom, dacht ik, dat ik daar niet eerder aan had gedacht! Ik checkte de website en toen bleek dat je alle uitzendingen van X-factor online kon bekijken inderdaad. Wat handig! Maar live was de uitzending niet te zien. Dus zo zag ik de finale geheel gruizig en grauwig en had ik het idee dat er heel veel aan mij voorbij ging. Vooral omdat ik niet kon zien of iemand nu aan het huilen was of niet. Toch erg belangrijk bij zo’n finale.

Ach ja, zo erg is het ook weer allemaal niet. Maar wat ik vooral heel irritant vind, is dat ik de overbuurvrouw steeds naar RTL4 zie kijken, en bij haar komt het beeld prima door! Hoe kan dat nou?

7 gedachten over “Slechte ontvangst RTL4”

  1. Heb je een videorecorder?
    Ik had hetzelfde probleem; het bleek dat het kanaal waarop de video uitzond stoorde met het kanaal van RTL4. In de videorecorder kan je dat kanaal aanpassen, en dan is het opgelost.

    (het klinkt heel vaag, zoals ik het nu heb opgeschreven; ik zal eens online kijken of ik de info kan terugvinden)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s