Warme arm

Al 5 jaar doe ik heel voorzichtig met mijn linkerarm, vanwege het feit dat mijn lymfklieren uit mijn oksel zijn weggehaald. Oppassen bij te heet douchen, grote overgangen van warm naar koud en andersom, niet naar de sauna, handschoenen aan bij afwassen en plantjes verpotten, niet te zwaar tillen, sterilon op wondjes en krassen van de kat smeren en ga zo maar door. Niet altijd makkelijk en zeker niet met een kind van anderhalf, maar tot nu toe ging het altijd goed. Ook omdat ik eens in de twee weken naar de fysiotherapeut ga, die mijn arm grondig masseert en zorgt voor een goede doorstroom van het lymfvocht. Maar de laatste weken werden we thuis opeens geplaagd door vervelende muggen.

’s Nachts werd ik lekgeprikt en overdag jeukte het als een gek en dus krabde ik aan de muggenbulten. Ik dacht er niet al te veel over na, totdat ik gisteren weer krabde aan mijn arm en dacht- he, dit is wel een heel erg grote bult geworden opeens. Ik keek in de spiegel en op mijn bovenarm zaten rode, warme vlekken. Hmmm. Foute boel.

Vanochtend belde ik dus maar de huisartsenpost en legde uit wat er aan de hand was. Ze vroegen of ik toch even langs kon komen. En zo fietstste ik daarheen, door weer en wind en wachtte vervolgens een uur in de wachtkamer (ondanks dat ik een afspraak had gemaakt) voor een consult van vijf minuten. Maar het bleek te zijn wat ik al dacht: wondroos. Een ontstoken arm dus en foute boel, helemaal als je geen lymfen meer hebt, zoals ik.

Ik kreeg een recept voor antibiotica en fietste door naar de weekend apotheek. Daar stond ik weer in de rij, terwijl twee jonge meisjes achter me het hadden over “Ze hebben hier toch wel de after morning pil he?”

Eenmaal thuisgekomen viel ik doodop neer op bed. Gelukkig kon M. Zef overnemen en kon ik even rusten. Want was en ben helemaal kapot. Pfff. Ik hoop dat die stomme wondroos snel over gaat, want ik heb hier helemaal geen zin in. Zo achtervolgt die nare ziekte mij weer op een geniepige wijze. En door die antibiotica kan ik ook nog eens geen alcohol drinken. Mooie boel. Warme boel.

Advertenties

6 gedachten over “Warme arm”

  1. Tss. Wat gemeen! En flauw ook. Hoe lang duurt de kuur?
    Vond het wel heel leuk je te zien even. Gek zo, opeens allebei met kind. Maar Zef is vet cool. En jij ook.
    Hou je taai!

    1. vond het ook heel erg leuk om je te zien! hoewel kort en allebei druk met de kinders inderdaad 🙂 maar Aran en jij zijn ook supertof! kuur duurt een week. bis bald!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s