Blame Omar

Gisteren de indrukwekkende première van Blame Omar, de eerste lange documentaire van mijn lief. De film draait komende week op het IDFA, maar is ook op 3 januari op tv te zien. Hier vast de trailer. 

8 gedachten over “Blame Omar”

 1. he lieve swaan, wat een spannende week voor jullie! … en jeetje, de trailer is al heftig en geeft zo veel emoties weer………. dikke kus en tot binnenkort, dan bij jou?! XXX wanda

 2. Heel erg goede documantaire van je man Swaan !
  Ik kijk (bijna) altijd de docu’s op maandagavond en dacht :”die vrouw aan het begin lijkt ook veel op Merel Roze als ze het al niet is”.;-) Toen zag ik een foto van je met je kindje Zef en herinnerde ik me dat ik destijds ergens op een log(Merel?) gelezen had over die aanrijding. Waren de filmpjes halverwege (van o.a de straat) destijds ook niet eens te zien op je site?

  Respect hoe jullie in het leven staan na zoveel zware dingen meegemaakt te moeten hebben.”Het zijn mijn benen maar” was de ontroerendste zin uit de docu. En er uiteindelijk maar geen rechtszaak van te maken leek me ook de beste oplossing (zover die er was en ik daar over kan oordelen).
  Veel goeds en geluk met de kleine Zef!

  vr gr van een vage volger van je site (eens in de zoveel tijd); Rowan P

 3. Ik heb vanavond de Docu gezien. Indrukwekkend. Mooie opbouw. Goed dat Michiel contact zocht met Omar.

  Tijdens Idfa zat ik toevallig naast Michiel (balcon Tuchichski). Een vrolijk, open mens. Hij vertelde mij over “zijn” documentaire.

 4. Indrukwekkende documentaire inderdaad, waar ik gisteravond zomaar inviel. Moedig van Michiel om z’n eigen ongeluk centraal te stellen in de docu en om contact op te nemen met Omar. Dat laatste leverde een bijzonder gesprek op, vond ik. Hoe dan ook, veel beterschap en geluk voor jullie alle drie.

  Tijdens de docu kwam jij ook (verschillende malen) in beeld. Het schoot door me heen dat ik je ergens van kende, maar ik kon niet meteen bedenken waarvan. Klopt het dat jij in een (IKON) documentairereeks hebt gezeten waarin ze een aantal kinderen/jonge mensen volgden en om de zoveel jaar polshoogte namen (in de stijl van de Up series)? Of ben ik nu in de war?

  1. Ha Rolf, je hebt gelijk: ik zat inderdaad in de serie Meisjes van 13/17/25 van de IKON! Maar dat is natuurlijk alweer wat jaren geleden…:-) Maar het grappige is dat ik dus nog steeds herkend wordt. En hartelijk dank voor je fijne woorden over de docu van Michiel en je gelukswensen! grt Swaan

   1. Ah, gelukkig, mijn geheugen laat me nog niet in de steek. Die serie vond ik ook mooie televisie; je kon zien dat die meisjes van dezelfde leeftijd zich (in een andere omgeving) zo verschillend ontwikkeld hadden! Maar ik had geen idee dat de laatste alweer zolang geleden is! Lijkt me inderdaad apart om nog steeds herkend te worden.

 5. Hoi Swaan!
  Ik heb de docu gisteren via Programma Gemist gezien en ik vond het een heftig verhaal!
  Ook, omdat het natuurlijk om familie gaat. 🙂

  Hoe is het verder met jullie?
  Gaan er nog meer docu’s komen? 😉

  Groetjes van Elise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s