Linkse hobbies

Sinds twee maanden werk ik bij één van mooiste, oudste en kleinste theaters van Amsterdam: de Roode Bioscoop. Klein van formaat, maar groot in ambitie! Vroeger was het een socialistische bioscoop (vandaar de naam- het is dus geen sexbioscoop, wat veel mensen denken…dat was The Movies – overigens om de hoek van de Roode Bioscoop), nu is het een theater voor kleinschalige muziek, theater en literaire voorstellingen. Hoe dan ook,  een zeer inspirerende en fijne (werk)plek waar altijd wat interessants gebeurt.

Zoals de komende maand, de nieuwe voorstelling van Theatergroep Flint-  sinds jaar en dag de vaste bespeler van de Roode Bioscoop: Klaarlichte Nacht, gebaseerd op het werk van de Vlaamse dichter Herman de Coninck (1944 -1997).

“De titel ‘Klaarlichte Nacht’ heeft van doen met de wijze waarop de toegankelijke poëzie van Herman de Coninck tot stand kwam: ’s nachts in zijn werkkamer, naar muziek luisterend en bier of whiskey drinkend. Buiten heerst stilte en duisternis.

De voorstelling volgt het verloop van de Coninck’s leven, samengebald in een imaginaire pikzwarte nacht, die geleidelijk overgaat in een glorieuze klaarlichte ochtend.

De samenwerking met Ernst Reijseger en Wolfert Brederode, twee muzikanten van wereldformaat, laat het werk van de Coninck in al zijn schoonheid schitteren.”

Zie hier voor de data en hoe te reserveren.

Dus wat belet u? Komt allen naar dit prachtig mooie theater om deze bijzondere voorstelling te zien! En niet alleen omdat ik er werk. Gewoon, omdat u uzelf dit gunt, zo aan het begin van het nieuwe jaar. En u zich niet schaamt voor uw linkse interesses en hobbies. Zegt ’t voort!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s